• Träning i sanden på anläggningen

  • Morgonkörning

  • Fredrik samspråkar med pappa Ingvar

  • Hästar i en av hagarna

  • Frida med sina hästar

  • Emma blir intervjuad om att vara skötare till Viola Silas

  • Grabbarna grus

  • Lovisa selar innan körning

  • Delar av personalen

  • Fredrik med två av sina barn

Vi har 7 jättefina ettåringar i stallet och det finns plats för fler. Efter att ha gått på bete i hela sitt liv har nu småttingarna börjat arbeta. De tömkörs varje dag. Mycket jobb är det med de små men det är roligt. På bilderna ser ni Leon Coger som förresten ligger ute på Easy KB. Tips! Leon Coger kommer säljas ut i andelar. Mer om det längre fram.

Igår var det full träningsdag i stallet. Flera att sko också. Vi var många som jobbade så det gick kanoners. På onsdag börjar skolorna så då får vi klara oss utan duktiga Agnes, Wilma, Erica, Alva o Elin som har jobbat hela sommaren.

På torsdag åker vi till Kalmar och tränar med Zar Neo, In Love Silas, Cedric Diggory o Oliver Nalan.

Elliot Coger kom 4a på Solvalla ikväll. Tufft tempo i början. Blev störd 700m kvar o tappade position. Gick strålande sen. Laddas för Hästägarkannan på Kalmar.

Monark Newmen

Earthquake Neo 5a var godkänd. Kunde ej riktigt vara med i tempoökningen mitt i loppet. Kom tillbaks bra på upploppet.

Devs Dragon 6a gick en kanontid. Bra tempo. Skulle varit längre distans. Ej van springa så fort men mycket stark. Lite instängd på slutet. Kommer gå framåt. Utvecklats.

Benjamin S.H. 1a var jätteduktig. Sista 500m gick han från att ligga sist till att vinna loppet. Har börjat förstå vad det handlar om. Lägger sig ner o kämpar. Riktigt skoj!

Kosmopolit du Gull 4a kändes fin. Var väldigt nära att bli trea. Ändrat lite i balansen. Letar nya lopp.

Monark Newmen 3a är på väg med stora steg i rätt riktning. På väg mot toppformen. Känns mer spänstig o vill tävla igen. Hamnade långt bak. Fick gå en lång vid kurva. Var långt fram men spurtade storstilat.

Den här snygge herrn tog precis sin FÖRSTA SEEEEEGER i karriären!!!! Sååå roligt så jag smäller av! I den sjunde starten var det dags. Lugn start och styrde sen på i fjärdespår. I fjärdespår blev han livsfarlig för de andra då han hela tiden tog in på konkurrenterna. Närmade sig ledaren bit för bit och kort före mål var det klart. BENJAMIN S.H. vann!!! Jiiipppiieee!!!!

Stort grattis till ägaren Sikroma Horse AB och till Skötaren Matilda som gör ett fantastiskt jobb med Benji.

Fyra stycken små världssöta kattungar har förgyllt all vår lediga tid ett tag. Är nåt visst med kattungar. Supersöta! Daisy drar sitt strå till stacken. Hon är en sån bra mamma så man blir alldeles tårögd. Hon slickar på dom o månar om dom. Nu har de små hittat nya hem.

Bästa Matilda ska ut en tur med hedershästen Elliot Coger

Bästa Minna

Lovisa selar Umustbecrazy

Bästa Lovisa

Möjs med Fiery Heart

Hurricane Silas och Xlnt Chili Tripel

Xlnt Chili Tripel

Fiery Heart är en ständigt gosesugen kille

Cedric Diggory och Kosmopolit du Gull

Xlnt Chili Tripel

Devs Dragon får behandling av Thea med jämna mellanrum

Efter 5 månaders boxvila så var det då dags. Devs Daredevil fick äntligen ut o jogga en kort stund. Som han har längtat. Världens snällaste och klokaste häst. Han står så tålmodigt i sin box dag ut o dag in. Sista tiden har han ju gått en stund i skrittmaskinen varje dag men så igår var det dags för första körturen. Vi börjar mycket försiktigt och ökar på efterhand.

Tränaren selar

Minna o Kari var igår på Solvalla med duktiga Neon Hagh som kom 2a. Körde till ledningen. Blev slagen av en Elitloppshäst som var alldeles för bra. Har toppform. Skötte sig jättebra. Siktar på V75 framöver.

Matilda tar lite då o då bilder i stallet och det är toppen. Bättre fotograf får man leta efter. Matilda är ofta på tävlingar och fotar. Hon har bilder på många olika hästar inte bara våra egna. Vill man beställa bilder från Matilda går det alldeles utmärkt. Matilda gör även egna vinnartavlor som man kan beställa. Hör av dig till henne vid intresse.

Nadal Coger är en ståtlig hingst

Cemma T.T. är duktig och gapar när bettet ska in i munnen.

Erika har magiska körhänder

Dolly Komp selas påRakbanan

Cedric Diggory på banan.

Tränaren i full gång. Idag har han varit i Kalmar och tränat med 7 hästar. Innan det körde han intervaller på rakbanan här hemma o tömkörde några av våra småttingar. Nu susar han iväg till goda vänner på middag. Lyx!

Indra Silas och Newlight Coger kördes 1.20 2140m. Båda var fina med bra spänst. Startklara. Indra siktar på Jägersro 30 augusti.

Cedric Diggory och Orlando Coger kördes 1.22,5 2140m. Var fina. Cedric är fortfarande lite busig men helt klart på rätt väg. Ska ändra lite i balansen. Kommer köra in oftare till Kalmar. Känns att det finns kapacitet i honom.

Orlando uppträder lugnt o harmoniskt. En fin o mycket mogen 2-åring.

Dennis K. o Madison Coger kördes 1.28 2140m. Jobie Hagh gick 1.30. Alla tre sköter sig bra men det behövs mer snabbjobb innan de är klara.

Cedric Diggory och Orlando Coger

Dennis K., Jobie Hagh o Madison Coger

Cedric Diggory och Orlando Coger

Igår hade vi en massör här som kände på Gloriant Silas, Hurricane Silas, In Love Silas, Fiery Heart och Benjamin S.H.

Igår var Matilda och Kari i Malmö o tävlade med Bria Hagh som kom 6a. Bria var vi besvikna på. Hängde på en töm. Kollas upp.

Ikväll håller vi tummarna för Neon Hagh på Solvalla.

Oliver Nalan har varit på tur med Tränaren. Blir starkare hela tiden. Jobbar runt 1.19.

Nä hörrni nu kör vi igång igen. Med hemsidan. Har saknat er förfärligt mycket faktiskt. Blir liksom tomt. Vill berätta allt som händer för er. Vill visa er allt som sker. Nu är ledigheten nästan slut. Skolstarten är precis bakom hörnet. Några skor, en gympapåse o lite annat stort och smått ska inhandlas. Men nu känns det som att det är dags. Nu kör vi igång. Häng med!

Har lite problem att lägga upp filmer för tillfället men det ordnar sig nog snart.

Elin kör Cemma T.T.

Minna

Minna selar

Superduktiga Erika har jobbat hela sommaren. Caramellen gillar å träna.

First Lady Neo

Visar er några bilder så här på morgonkvisten som bästa Matilda tog för några dagar sedan.

Cemma T.T.

Från vänster Nadal Coger, First Lady Neo, Caramelle T.T. Bakom ser vi Umustbecrazy och Cemma T.T.

Amoa King

First Lady Neo

Caramellen och Cemma T.T. bakom

Caramellen

Dennis K

Jobie Hagh